3 strategije za rast web trgovine u 2021. godini

U sve konkurentnijem svijetu web trgovina jedno je sigurno plafon još nije dosegnut i bilježi se veliki porast online prodaje, koji je tim više porastao pandemijom koja nas je sve zatekla i promijenlila način na koji svakodnevno živimo.

Usredotočite se na jasnu misiju i viziju

Suočimo se. Velika većina nastoji postići privlačnost na masovnom tržištu nudeći veliku paletu proizvoda koja cilja široki krug kupaca. Međutim, iako je to zasigurno moguće za velike marke s dobro uspostavljenim prodajnim tunelima, to je lakše reći nego napraviti za manje poduzetnike.

Umjesto toga, razvijanje jedinstvene vizije i misije često je ključ za mlade tvrtke da se probiju kroz nevjerojatno glasnu buku. To se obično može postići fokusiranjem na određenu nišu i jasnim pozicioniranjem oko određenih ciljeva kojima težite vi i vaša marka. Ti se ciljevi mogu odnositi na kvalitetu, okoliš, vaše zaposlenike i mnoge druge aspekte.

Razmislite o tome kako vaša marka može poboljšati svijet u kojem živimo i što vaši kupci zaista trebaju da bi živjeli bolji život.

Jednom kada utvrdite za što se vaša marka zalaže, vrijeme je da svoje proizvode predstavite pravim ljudima. To uključuje provođenje opsežnih istraživanja o vašoj ciljanoj niši i formuliranje strategije koja ove uvide primjenjuje - pomažući vam da upoznate svog idealnog kupca i identificirate potencijalne točke interakcije za izgradnju vašeg marketinškog cilja.

Razvijte svoju partnersku mrežu

Čim vaši prvi marketinški napori počinju privlačiti rane kupce, vrijeme je da prilagodite svoje poslovanje. Da bi to postigli, mnogi brendovi na svojim web trgovinama uspostavljaju partnerstva s nekonkurentnim i sinergijskim tvrtkama - pomažući u iskorištavanju svoje baze klijenata i resursa za kombinirani neto pozitivan učinak za obje tvrtke.

Uzmimo za primjer Adidas. Iako je Adidas poznat po svojim tenisicama i sportskoj odjeći, uspio je privući širu bazu kupaca kroz svoja partnerstva s raznim nekonkurentnim brandovima kao što je Prada. Na taj način iskoristili su opsežne unakrsne promocije i medijsko izvještavanje, pomažući u povećanju prodaje i jačanju prepoznatljivosti robne marke za sve uključene strane.

Pažljivo odabrana partnerstva mogu biti unosna u kratkom roku i dugoročno strateška. To je osobito korisno za novije i rastuće marke, jer to može biti način da se brzo učvrsti tržišna pozicija.

Postanite vlastiti influencer

Utjecajni marketing ubrzano postaje jedna od metoda za pristup mnogim brendovima koji žele plasirati svoje proizvode, izgraditi svijest i potaknuti angažman kupaca.

Kako sve veći broj marki nastoji iskoristiti blagodati influencera kao dio svoje strategije društvenih mreža, tržište postaje pomalo zasićeno, dok su najuspješniji influenceri s najboljim stopama angažmana i analitike preplavljeni zahtjevima - s tim da ovo natjecanje potiče trošak i prepreka ulasku. Štoviše, s obzirom na to da su prijevare influencera sada u porastu i više od 60 posto influencera koji sada koriste umjetne metode da bi povećali svoje sljedbenike i druge metrike, tvrtke sada trebaju biti na oprezu pri raspodjeli svog proračuna.

Međutim, iako je zasigurno moguće ostvariti pozitivan povrat ulaganja (ROI) angažiranjem utjecajnih osoba za promociju vaših proizvoda, možete optimizirati svoju potrošnju formiranjem važnih kanala utjecajem rasta vlastitog broja sljedbenika na relevantnim platformama društvenih medija pružajući dodatnu vrijednost.

To se obično postiže na jedan od dva glavna načina. Prvo je jednostavno povećati prisutnost vašeg brenda na društvenim mrežama do izravnog statusa influencera. Da biste imali prednost u stvaranju izravnih odnosa s vašim kupcima, pomažući zadržavanju korisnika i povećavanju vremena pregleda vaših proizvoda i usluga.

Druga je mogućnost izgradnje općenitog kanala koji pokriva povezane teme i zatim pozicionirati svoj brend kao sponzora ili preporučiti vlastite proizvode. To vam daje daleko više slobodnog prostora za vrstu sadržaja koji možete izgraditi i veličinu publike kojoj se možete obraćati, ali vjerojatno će doći do smanjenja stope konverzije.

Google predstavlja nove značajke za male tvrtke na kartama i pretraživanju