4 načina upotrebe društvenih mreža za poboljšanje prodaje putem interneta

Brak između internet trgovine, eCommerce rješenja, i društvenih mreža strategija je koja potrošačima omogućava otkrivanje robnih marki, proizvoda i usluga putem sadržaja kojeg objavljujete na društvenim mrežama. Evo četiri alata i strategije koje možete provesti u djelo kako biste potaknuli veću prodaju.

Proizvodi koji se mogu kupiti

Popis načina na koji brandovi, ambasadori brandova, influenceri i drugi stvaratelji mogu potaknuti prodaju proizvoda u značajnom je porastu. Posljednjih godina poslovne stranice mogle su označavati proizvode na objavama i pričama na Facebooku i Instagramu, omogućavajući kupcima da dodirnu vezu za proizvod koji ih zanima i prate ga do internetske trgovine kako bi ga kupili. Danas potrošači ne trebaju napustiti aplikaciju za društvene medije kako bi kupili proizvod.

Facebook je nedavno predstavio Trgovine – dostupne i na Facebooku i na Instagramu – gdje korisnici mogu otkriti tvrtke i kupovati proizvode bez da ikad napuste aplikaciju. U početku je predstavljen u odabranoj grupi, ali sada je dostupan svim tvrtkama koje ispunjavaju uvjete, a dodane su i nove značajke, uključujući mogućnosti dizajna stranica, mogućnosti razmjene poruka i nove uvide koji pomažu tvrtkama da mjere rezultate.

Livestream trgovina

Kako bi postigli još više interaktivnosti, streaming uživo moćan je način povezivanja s kupcima u stvarnom vremenu. Razmislite o QVC-u, ali na društvenim mrežama. Pomoću livestream formata kupovine stručnjak ili influencer demonstrira proizvod, govori o raznim značajkama i odgovara na pitanja digitalne publike uživo. takvi prijenosi mogu se kupovati na sveprisutnim platformama društvenih medija kao što su Facebook i Instagram, kao i na Amazonu.

Ovaj format pruža priliku za stvaranje zabavnih, informativnih, personaliziranih, interaktivnih iskustava koja mogu privući nove kupce i uspostaviti lojalnost.

Facebook pixel

Facebook pixel je mali kod koji, nakon dodavanja na web mjesto, prikuplja podatke koji vam zatim omogućuju praćenje konverzija iz Facebook oglasa, optimizaciju oglasa, izgradnju ciljanije publike i ponovno angažiranje kvalificiranih kupaca (korisnika koji su već poduzeli radnju na vašoj web stranici). Jednom kada se kôd piksela doda na vaše web mjesto, možete mirno sjediti i gledati kako podaci pristižu. U osnovi, pikseli vam daju mogućnost da napravite tri ključne stvari koje su izazovne s ostalim marketinškim taktikama: praćenje, mjerenje i ponovno ciljanje.

Korisničke radnje na internet mjestu klasificirane su po kategorijama koje se nazivaju događaji. Događaj može biti trenutak kada se pregledava određena stranica, kada se vrši pretraga, kada se proizvod doda u košaricu, kada se izvrši kupnja, kada se dovrši registracija ili kada se popuni obrazac za registraciju. Mogućnost pridruživanja namjere ili radnje jedinstvenom posjetitelju omogućuje vam segmentiranje publike za strateško ponovno ciljanje u budućnosti.

Mikrociljanje

Uvid prikupljen iz alata kao što su pikseli pružaju ogromnu prednost kada je u pitanju prepoznavanje podskupina publike ili mikrociljanje. Kao što riječ implicira, mikrociljanje je postupak segmentiranja publike u koncentrirane skupine na temelju pokazatelja kao što su interesi i demografski podaci te ciljanje svakog segmenta s porukama izrađenim posebno za ciljanu publiku.

Jedan od popularnih alata za mikrociljanje je Facebookova mogućnost Lookalike Audience. Omogućava oglašivačima učitavanje popisa e-adresa ili stvaranje prilagođene Facebook publike. Koristeći vlastiti algoritam, Facebook tada generira publiku “copycat” sličnih korisnika koji će vjerojatno biti jednako zainteresirani za vaše poslovanje kao i originalna publika.

Podaci mikrociljanja mogu se izvesti sa stranice koju netko slijedi, grupe u kojoj je, interesa kojeg navode – čak i njihovih navika pregledavanja. Mikrociljanje je znanost, ali kad se dogodi kupcu, može se osjećati kao sudbina, zbog čega često djeluje.

Proces otkrivanja putem društvenih sadržaja važan je posebno, iako ne isključivo, za manje nišne marke. Dijelom je to posljedica, naravno, proračunskih ograničenja, ali ove taktike također privlače kupce koji inače ne bi tražili ove proizvode na platformi internet trgovine.

6 grešaka koje možete napraviti kada pretvarate sljedbenike u kupce