Početna / Blog / Post
5 statistika koje pokazuju kako tekstualne poruke mogu poboljšati vaš marketing
25 siječnja, 2021 od
5 statistika koje pokazuju kako tekstualne poruke mogu poboljšati vaš marketing
Goran Štimac

Prema nedavnom istraživanju, SMS marketing sve bolje prolazi kod potrošača. Razmjena tekstnih poruka mogla bi poboljšati vaš doseg kod kupaca.

Evo pet ključnih statistika koje biste trebali znati dok radite na implementaciji marketinga tekstualnih poruka u svoje poslovanje:

50 posto

Prema istraživanju, 50 posto potrošača omogućuje da im njihovi omiljeni brendovi šalju SMS poruke. Još bolje, 54 posto potrošača reklo je da bi im te iste marke mogle slati kupone i promocije putem SMS-a.

77 posto

Prema istraživanju, 77 posto ljudi koji su u programu korporativne lojalnosti prijavilo bi se za SMS poruke tvrtke. To bi moglo stvoriti potpuno novo i korisno ciljno tržište koje bi moglo generirati značajan rast prihoda.

98 posto

U marketingu e-poštom sjajno je imati stopu otvorenosti od 30 posto. Međutim, tekstualne poruke koje tvrtke šalju potrošačima imaju impresivnih 98 posto otvaranja. Dakle, velika je vjerojatnost da će potrošači pogledati što god pošaljete putem SMS-a.

54 posto

Važno je i kako šaljete SMS poruke kupcima. Ako umjesto generičkog sadržaja nudite personalizirane poruke, povećat će te vrijednost tekstualnim porukama. Zapravo je više od 54 posto potrošača reklo da će vjerojatnije kupiti proizvode od neke tvrtke ako im se prilagodi tekstualna poruka.

71 posto

Govoreći o tim personaliziranim porukama, trebali biste znati da će 71 posto potrošača koji ih prime vjerojatno tvrtku uputiti prijatelju ili članu obitelji. Dakle, ako se vaše poslovanje uvelike oslanja na marketing od usta do usta, personalizirane tekstne poruke mogu uvelike poticati vaše poslovanje.