Google predstavlja nove značajke za male tvrtke na kartama i pretraživanju

Vaš mrežni profil poduzeća danas mora sadržavati čitav niz informacija koje trebaju biti točne i brzo dostupne. Google to omogućava kroz mogućnost razmjene poruka i uvide na Google kartama i pretraživanju.

Ova nova značajka drugi je dio napora Googlea da pojednostavi način na koji tvrtke ažuriraju svoje podatke. U svibnju ove godine Google je omogućio ažuriranje vašeg poslovnog profila izravno s Karti i pretraživanja. Ovog puta možete pristupiti većem broju Googleovih proizvoda i značajki kako biste stupili u interakciju sa svojim kupcima, kao i ažurirali podatke o tvrtki. A sve to možete raditi izravno s istog mjesta.

person holding black smartphone

Ažuriranja Google Mapsa i pretraživanja za lokalna poduzeća

Ako ste potvrđena tvrtka, sada možete slati poruke svojim kupcima izravno iz aplikacije Google Maps. Sve što morate učiniti je uključiti razmjenu poruka s vašeg poslovnog profila. Nakon što ga uključite, možete početi odgovarati kupcima na Google kartama iz odjeljka poslovnih poruka na kartici "Ažuriranja". Štoviše, uskoro ćete moći vidjeti svoje poruke izravno s Google pretraživanja i slati poruke kupcima izravno sa svog računala.

Kupci također mogu započeti razgovor iz bilo kojeg posta koji izradite. Isto tako, ako vas pokušaju nazvati, a vi se ne javite, mogu vam poslati poruku. Za tvrtke koje koriste partnera za razmjenu poruka možete se prijaviti za pristup API-ju za poslovne poruke i potražiti daljnje informacije u Googleovom vodiču za programere.

Dok na ovaj način stupate u interakciju s kupcima, nesumnjivo ćete generirati više podataka. Ažurirane uvide o izvedbi, lansirane ovog ljeta, na Pretraživanju i Kartama možete koristiti za dobivanje detaljnog izvješća o interakcijama koje imate sa svojim kupcem. Neki od podataka koje pruža uključuju analizu poziva i poruka pokrenutih od kupaca na Googleu i ukupan broj interakcija tijekom određenog razdoblja.

Mjerne podatke možete mjesečno pregledavati.

Informiranje kupaca

Čak i prije pandemije kupci su željeli dobiti više informacija o tvrtkama s kojima posluju. Ali sada postoji veća potreba za trenutnim i točnim informacijama. Razmjena poruka jedan je od načina na koji ih možete informirati o najnovijim događajima u vašem poslu.

Korištenjem ove nove mogućnosti postavit će vaše poslovanje ispred konkurencije.

Kako razviti pobjedničku marketinšku strategiju društvenih medija u 2021 godini?